Apklausa “Apie būsto šildymo, oro taršos problemas”

Beveik kiekvienas pasvajojame gyventi nuosavame name, turėti žemės lopinėlį sodui ar gėlynui, kvėpuoti švariu oru. Sutikite, kad realybėje yra kitaip – išėjus į savo kiemą ar pasivaikščioti po rajoną, tenka matyti iš individualių namų kaminukų kylančius juodus/pilkus dūmus ir kvėpuoti nesudegusio kietojo kuro degimo produktais. Gerai, kad taip yra ne visur, naujai pastatytuose namuose, to jau neišvysi, nes įrengti šiuolaikiški katilai, dalis namų prijungti prie miesto šilumos tinklų. Tačiau senesnės statybos namuose, kurių dauguma gyventojų su mažesnėmis pajamomis, vis dar kūrenami senos gamybos katilai ar net krosnys. Deja, vis dar pasitaiko neatsakingai besikūrenančių įvairiomis atliekomis. Užtenka vieno tokio namo rajone, kad jis užterštų viso rajono orą.

ORO TARŠA YRA TYLUSIS ŽUDIKAS, todėl į oro taršos mažinimą, tiesiogiai įtakojantį mūsų sveikatą, mes visi turime įsitraukti ir pradėti nuo savęs, nuo savo ūkio, o gal ir kaimyną paagituoti, kad laikas keisti seną kieto kuro katilą naujesniu arba šildytis alternatyviu šildymo būdu.

Skelbiame Klaipėdos m. individualių namų gyventojų apklausą, kuria norime sužinoti, kokia situacija yra Klaipėdoje dėl kietojo kuro katilų, ar gyventojams reikalinga informacija ir pagalba, kad galėtų modernizuoti savo namų šildymo sistemas, pasinaudodami įvairiomis valstybės teikiamomis finansinėmis paskatomis.

Prašome būti aktyvūs ir paskatinti savo kaimynus sudalyvauti apklausoje.

Apklausa vyks iki š.m. gegužės 16 d.

Apklausa vykdoma Klaipėdos m. individualių namų rajonuose: Paupių, Melnragės, Girulių Mokyklos, Smeltės, Vitės, Tauralaukio, Mažojo kaimelio, Birutės g. (Alyvų, Šermukšnių, Jurginų g. ir kt.) rajone.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfgwlyIM4Q33g43edYhZA1xV8QsE0hHBh7P_0hI9ftjq62m_A/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628&fbclid=IwAR0FnTlmg5xA8k0p53RHXs9hAkhP0Ez0vuP1VhjKnaU8PNHSZpmfv6gTZzA

Paupių seniūnaitijos seniūnaitė Rasa Arcišauskienė