2020 -ųjų vasara palydėta su trenksmu

 Ir nesvarbu, kad dangus gąsdino lietumi, 3-asis Asociacijos Paupių bendruomenės gimtadienis bei tradicinė “Vasaros palydėtuvių” šventė įvyko. Šiemet ji buvo surengta paskutinį vasaros savaitgalį t.y. rugpjūčio 29 d.

Šventės metu buvo pasodinti net trys ąžuoliukai, kuriuos Paupiams padovanojo čia gyvenanti Audronės ir Vitalijaus Grigišų šeima.

“Vasaros palydėtuvių” šventės metu veikė Parodų erdvė kur karaliavo nuostabūs Paupių raj. gyventojo Vytauto Kašėtos dailės darbai.

Kaip ir pridera, palydint vasarą, daugiausia dėmesio buvo skirta vaikams. Tad vaikų laisvalaikio zonoje karaliavo linksmybės, juokas ir vaikų klegesys. Čia buvo piešiama ant veidukų, leidžiami didžiuliai burbulai. Arnas Grigišas mokė kaip taisyklingai rišti jūrinius mazgus.

Kartu su Emilija Jonaityte iš balionų buvo daromi smagūs žaisliukai.

Su Gabriele Jonaityte veriamos pačios gražiausios apyrankės, kuriomis galbūt pasipuoš vaikučiai rugsėjo 1-ąją.

Kaip ir kasmet, vasaros įspūdžiais buvo pasidalinta piešiant ant plėvelės.

Visi buvo pakviesti pasivaišinti draugystės sriuba virta ant laužo.

Skonių ir bendravimo erdvėje buvo ragaujami kaimynų pyragai, geriama arbata, kava, bendraujama.

Gražia tradicija tapo per “Vasaros palydėtuvių” šventę palydėti būsimus pirmokėlius į pirmąją klasę, įteikti jiems simbolines dovanėles. Visi buvo pakviesti į pamoką – viktoriną.

Šventėje netrūko ir staigmenų. Gyventojus pradžiugino linijinių šokių kolektyvas, aktyviai dalyvaujantis įvairiuose konkursuose, čempionatuose, renginiuose bei respublikinėse ir tarptautinėse varžybose – “Gargždų kregždutės”, vadovė Eglė Mizarė.

Paupių bendruomenės šventėje dalyvavo ir daug garbingų svečių: Klaipėdos bendruomenių asociacijos vadovas Renaldas Kulikauskas, Klaipėdos bendruomenių asociacijos valdybos pirmininkas, Girulių bendruomenės valdybos narys Gintaras Ramašauskas, Girulių seniūnaitijos seniūnaitis Viktoras Kavolis.

Na o koks gimtadienis be torto, tad sugalvojus visiems gyventojams po norą, buvo užpūstos ir žvakutės.

Nors šis renginys šiemet kiek neįprastas, suvaržytas, su kaukėmis ir laikantis saugaus atstumo, tačiau gyventojų labai lauktas ir planuotas, tad tęsėsi iki vėlumos.

Dalyvavome linksmose rungtyse prisiminėme vaikystę, šokome ir linksminomės…… Tad vasarą palydėjome su trenksmu.

Video filmo autorius Sigitas Stankūnas

Pagarbiai,

Asociacijos Paupių bendruomenės vadovė
Regina Baguckienė